skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować pyszne i oryginalne
chude ciasto z jabłkami
& nbsp; nie musisz przeglądać grubych książek kucharskich. Wystarczy wejść na tę stronę i przeczytać zaproponowany przeze mnie przepis kulinarny. Ciasto jest idealne do różnych diet, a nawet do postu chrześcijańskiego. Nie ma w nim kawałka masła ani jednego jajka.
najpierw musisz przesiać mąkę szkiełkiem i wymieszać z cukrem, solą. W środku zrób wgłębienie i napełnij je wodą z lodówki i olejem roślinnym.
dokładnie zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, z których jedna powinna być nieco większa. Obie zawiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę.
przygotuj nadzienie: obrane jabłka (ze skórki) pokroić w kliny. Do mąki dodaj cukier i cynamon. Wlej wszystko do jabłek i wymieszaj.
umieść dużą połowę ciasta w przygotowanej formie, ugniataj rękami i zrób boki. Ułóż nadzienie na wierzchu. I zamknij drugą połowę ciasta, ściskając krawędzie.
piec około godziny w 180 gr. To wszystko & nbsp;chuda szarlotka jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g