skład / składniki
metoda gotowania
ostrzegam! Bułeczki są pyszne, ale niezwykłe, ponieważ nie są wykonane z ciasta drożdżowego. Nie będą miękkie. Wkładam dużo cukru, robisz według własnego gustu.
natychmiast włącz piekarnik, aby rozgrzać się do 220C. chociaż każdy piekarnik jest inny.
wymieszaj wszystkie suche składniki w przepisie. Wlej mleko i masło, zagniataj ciasto, ale staramy się nie ugniatać go rękami przez długi czas, ponieważ w tym przypadku znikają właściwości proszku do pieczenia.
rozwałkuj ciasto na tortillę o wysokości 4 cm i wyciśnij bułki okrągłym kształtem (szklanką), a następnie przenieś je na blachę do pieczenia pokrytą naoliwionym papierem. Piec przez 20 minut. Następnie pozwól mu lekko ostygnąć i posyp cukrem pudrem. Bułeczki bez jajek i drożdży są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g