skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Na początek marynujemy makrelę w cebuli. Drobno posiekaj cebulę i makrelę i dokładnie wymieszaj.
Krok 2:
2. Pokrój okonia i sandacza na średnie kawałki. Pieprz, sól i cukier (1 łyżka)L) do smaku.
Krok 3:
3. Kroimy nasze ciasto na 13 równych kawałków i zwijamy z nich kulki. Pozostawmy "koloboki" pod ręcznikiem na 15 minut.
Krok 4:
4. W międzyczasie podajemy cebulę na mieszance masła i olejów roślinnych .Pasujemy do półprzezroczystego koloru.
Krok 5:
5. Dodaj makrelę do reszty ryby, aby podzieliła się swoją zawartością tłuszczu. Następnie tworzymy naleśniki z "Kolobok". Na wierzch dodaj rybę (najpierw sandacza z makrelą, potem okonia z makrelą), cebulę i kawałek masła.
Krok 6:
6. Przyklejamy w taki sposób, aby otwór pozostał na środku. Formujemy rozpórki z okoniem i sandaczem osobno.
Krok 7:
7. Smarujemy nasze rozpinane mieszanki mleka i żółtka dla większego rumieńca.
Krok 8:
8. Pierwszą partię wkładamy do piekarnika na 20-25 minut w 200 sekund. Drugą partię wkładamy również na 20-25 minut.
Krok 9:
9. Gotowe! Smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam
coraz bardziej zanurzam się w temacie pieczenia. Teraz w kolejce są ciasta rybne, są rozpinane! Jest to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie, które jest podawane w oryginale z bulionem rybnym, ale jako gorąca przekąska te placki są po prostu piękne!
ten prosty przepis na otwarte placki to prawdziwe znalezisko dla tych, którzy lubią mąkę, ale nie lubią się zbytnio przejmować. Jeśli masz, tak jak ja, możliwość zakupu wysokiej jakości ciasta i nie marnowania dodatkowego czasu na jego przygotowanie - te ciasta w piekarniku staną się Twoim nowym ulubionym daniem!
jako nadzienie w naszych rozpinkach będzie okoń i sandacz, a aby nasze placki były bardziej soczyste, dodamy do nich makrelę!
smacznego i dobrego nastroju , drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g