rozpinanie z rybą makrela, sandacz, okoń morski

Szybki, łatwy, pyszny! Dla dużej firmy ! Zaskakująco prosty przepis na pyszne rozpórki z rybą! Na wielką herbatę ! Pyszne, szybkie, proste! Prosty przepis na ciasta w piekarniku! Nadzienie rybne!
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 27 % 12 g
węglowodany 52 % 23 g
260 kcal
IG: 4 / 87 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Na początek marynujemy makrelę w cebuli. Drobno posiekaj cebulę i makrelę i dokładnie wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Pokrój okonia i sandacza na średnie kawałki. Pieprz, sól i cukier (1 łyżka)L) do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Kroimy nasze ciasto na 13 równych kawałków i zwijamy z nich kulki. Pozostawmy "koloboki" pod ręcznikiem na 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. W międzyczasie podajemy cebulę na mieszance masła i olejów roślinnych .Pasujemy do półprzezroczystego koloru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Dodaj makrelę do reszty ryby, aby podzieliła się swoją zawartością tłuszczu. Następnie tworzymy naleśniki z "Kolobok". Na wierzch dodaj rybę (najpierw sandacza z makrelą, potem okonia z makrelą), cebulę i kawałek masła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Przyklejamy w taki sposób, aby otwór pozostał na środku. Formujemy rozpórki z okoniem i sandaczem osobno.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Smarujemy nasze rozpinane mieszanki mleka i żółtka dla większego rumieńca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8. Pierwszą partię wkładamy do piekarnika na 20-25 minut w 200 sekund. Drugą partię wkładamy również na 20-25 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    9. Gotowe! Smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam

coraz bardziej zanurzam się w temacie pieczenia. Teraz w kolejce są ciasta rybne, są rozpinane! Jest to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie, które jest podawane w oryginale z bulionem rybnym, ale jako gorąca przekąska te placki są po prostu piękne!

ten prosty przepis na otwarte placki to prawdziwe znalezisko dla tych, którzy lubią mąkę, ale nie lubią się zbytnio przejmować. Jeśli masz, tak jak ja, możliwość zakupu wysokiej jakości ciasta i nie marnowania dodatkowego czasu na jego przygotowanie - te ciasta w piekarniku staną się Twoim nowym ulubionym daniem!

jako nadzienie w naszych rozpinkach będzie okoń i sandacz, a aby nasze placki były bardziej soczyste, dodamy do nich makrelę!

smacznego i dobrego nastroju , drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Okoń morski - 79   kcal/100g

Podobne przepisy