skład / składniki
metoda gotowania
Klasyczny biszkopt to przepis, który gwarantuje 100% doskonały wynik! Biszkopt jest wysoki, bujny i zawsze działa! Szczegółowy opis procesu i subtelności! Dużo zdjęć!
przepis na ten biszkopt jest już na blogu, można go znaleźć w artykule o torcie Ombre, tylko tam jest z dodatkiem barwnika, co jednak w żaden sposób nie wpływa na technologię jego produkcji. Jednak ponieważ jest to klasyk w czystej postaci, byłoby niesprawiedliwe, aby ominąć ten wspaniały biszkopt i nie poświęcić mu osobnego postu. Ogólnie poprawiam!
więc klasyczny biszkopt! Odpowiednio ugotowany, jest puszysty, przewiewny, lekki i bardzo piękny! Praca z nim to przyjemność, uwielbiam go i bardzo się cieszę, gdy mam okazję upiec z nim kolejne ciasto. Ten biszkopt ma tylko jedną ... cechę, nie nazwałbym tego minusem, ponieważ wszystko można owinąć na swoją korzyść. Jest suchy. Ale koryguje to impregnacja, której ilość można regulować według własnego uznania. Ale smak tej impregnacji zostanie przeniesiony na ciasta, co jest bardzo dobre: możesz bawić się odcieniami smaku i tak dalej, w zależności od tego, z jakim nadzieniem robisz ciasto.
jest kilka tajemnic do poznania i kilka zasad, których należy religijnie przestrzegać, aby twój biszkopt wyszedł tak, jak powinien. Powiem Ci wszystko, co wiem) wszystkie moje sztuczki, życiowe hacki, obserwacje, które mam w tej chwili. Powiedz nasze stanowcze " NIE!"herbatniki jak podeszwa! Od teraz-tylko Przepych, lekkość i lekkość- "sama doskonałość"
Więcej z mitów: czasami mówią, że gdy biszkopt jest w piekarniku, nie możesz tupać, robić przeciągów,upuszczać czegoś na podłogę, głośno mówić, krzyczeć ... No cóż, Nie wiem, kto jak) nie zauważyłem takiego związku. Jednak drzwiczki piekarnika, w których właśnie włożyłeś pierścień ciasta biszkoptowego, nadal nie są tego warte! Na wszelki wypadek)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g