biszkopt jajeczny ze skondensowanym kremem i masłem z ganache

Szybki i smaczny. A co najważniejsze, nie zajmuje dużo czasu. Lekkie i przewiewne ciasto. Można to łatwo zrobić w domu. Minimum składników nadaje się do domowych spotkań przy świątecznym stole.
VictoriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 41 % 25 g
węglowodany 49 % 30 g
370 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h

Klasyczny biszkopt to przepis, który gwarantuje 100% doskonały wynik! Biszkopt jest wysoki, bujny i zawsze działa! Szczegółowy opis procesu i subtelności! Dużo zdjęć!

przepis na ten biszkopt jest już na blogu, można go znaleźć w artykule o torcie Ombre, tylko tam jest z dodatkiem barwnika, co jednak w żaden sposób nie wpływa na technologię jego produkcji. Jednak ponieważ jest to klasyk w czystej postaci, byłoby niesprawiedliwe, aby ominąć ten wspaniały biszkopt i nie poświęcić mu osobnego postu. Ogólnie poprawiam!

więc klasyczny biszkopt! Odpowiednio ugotowany, jest puszysty, przewiewny, lekki i bardzo piękny! Praca z nim to przyjemność, uwielbiam go i bardzo się cieszę, gdy mam okazję upiec z nim kolejne ciasto. Ten biszkopt ma tylko jedną ... cechę, nie nazwałbym tego minusem, ponieważ wszystko można owinąć na swoją korzyść. Jest suchy. Ale koryguje to impregnacja, której ilość można regulować według własnego uznania. Ale smak tej impregnacji zostanie przeniesiony na ciasta, co jest bardzo dobre: możesz bawić się odcieniami smaku i tak dalej, w zależności od tego, z jakim nadzieniem robisz ciasto.

jest kilka tajemnic do poznania i kilka zasad, których należy religijnie przestrzegać, aby twój biszkopt wyszedł tak, jak powinien. Powiem Ci wszystko, co wiem) wszystkie moje sztuczki, życiowe hacki, obserwacje, które mam w tej chwili. Powiedz nasze stanowcze " NIE!"herbatniki jak podeszwa! Od teraz-tylko Przepych, lekkość i lekkość- "sama doskonałość"

Więcej z mitów: czasami mówią, że gdy biszkopt jest w piekarniku, nie możesz tupać, robić przeciągów,upuszczać czegoś na podłogę, głośno mówić, krzyczeć ... No cóż, Nie wiem, kto jak) nie zauważyłem takiego związku. Jednak drzwiczki piekarnika, w których właśnie włożyłeś pierścień ciasta biszkoptowego, nadal nie są tego warte! Na wszelki wypadek)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy