skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznego kurczaka w chlebie pita i pieczonego w piekarniku. Marynujemy kurczaka przez około cztery godziny w przyprawach do kurczaka, dodajemy kolendrę, sól, mieszankę papryki do smaku, wykonujemy nacięcia i wypełniamy je czosnkiem.
Krok 2:
Aby kurczak był dobrze nasycony aromatami przypraw, przekłuwamy go wykałaczką z różnych stron.
Krok 3:
Zetrzyj na grubej tarce sto gramów twardego sera na głębokim talerzu.
Krok 4:
Pokrój dwa pomidory na dowolne, ale niezbyt małe kawałki.
Krok 5:
Dodaj pokrojone pomidory na talerz do sera i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Na talerzu z serem i pomidorami dodaj mieszankę ziół z pietruszki, koperku, bazylii i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 7:
Mocno napełnij kurczaka gotowanym nadzieniem.
Krok 8:
Ostrożnie przymocuj cięcie wykałaczkami.
Krok 9:
Rozłóż folię w naczyniu do pieczenia i posmaruj pędzlem olejem roślinnym.
Krok 10:
Smarujemy olejem roślinnym, również za pomocą pędzla dwa ciasta pita.
Krok 11:
Bardzo ostrożnie zawiń kurczaka w tortille pita.
Krok 12:
Rozłóż kurczaka w naczyniu do pieczenia, przykryj folią i włóż do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni na godzinę, nie zapominając o usunięciu folii dwadzieścia minut przed całkowitym ugotowaniem.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
pieczony kurczak pita w piekarniku z pomidorami i twardym serem. W dzisiejszych czasach podróżowanie staje się normalnym sposobem życia. Ktoś jedzie do nowych miejsc po wrażenia i różne ciekawe artefakty historyczne, ktoś uwielbia różne wycieczki kulinarne i przynosi z różnych miejsc nowe niesamowite przepisy na dania z najbardziej zwykłych produktów. Wydaje się, że co może być bardziej banalne niż kurczak? Ale mój przepis na pieczonego kurczaka z przyprawami w chlebie pita, powszechny w południowych krajach WNP, z pewnością przypadnie Ci do gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g