babeczki z rodzynkami na margarynie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zmiękcz margarynę na ciepło, włóż do niej cukier i dokładnie wymieszaj.
rodzynki zalewamy wrzącą wodą, niech pęcznieją.
jedno jajko wkładamy do ciasta, za każdym razem ubijając, aż będzie kremowe.
do ciasta dodajemy umyte rodzynki, przesiewamy mąkę i dodajemy.
formujemy w foremki i wysyłamy babeczki do piekarnika na 40-50 minut w temperaturze 160 stopni.
gotowe babeczki posyp cukrem pudrem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal / 100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g