skład / składniki
metoda gotowania
1 podziel jajka na białka i żółtka.
2. Białka ubić na miękko
szczyty ze szczyptą soli. Dodaj pół szklanki cukru i ubijaj, aż będą ciasne szczyty.
3. Ubij żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym.
4. Przenieś żółtka do białek i delikatnie wymieszaj .
5. Przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia. mieszaj, aż będzie gładka, aby nie było grudek
6. Dodaj olej roślinny
możesz teraz po prostu wlać ciasto na blachę do pieczenia ramką 30 * 40 i zrobić zwykły biszkopt
7. Podziel ciasto na 3 części. Dodaj kakao do jednego, barwnik do drugiego i nic nie dodawaj do trzeciego.
Przenieś do torebek z ciastem.
8. Ukośnie, na blasze wyłożonej pergaminem, zrób paski w naprzemiennych kolorach. Piec w 170 gr, aż będzie lekko rumiany. Gotowość do sprawdzenia wykałaczką
9. Przykryj pergaminem i szybko, ale delikatnie odwróć biszkopt i zdejmij pergamin, na którym upiekł biszkopt
10. Zwinąć razem z pergaminem. Ostudzić .
11. Krem serowy wymieszać z cukrem pudrem i rozsmarować na schłodzonym biszkopcie, lekko nie sięgając po brzegi
12. Ułóż kiwi i delikatnie zwiń w rolkę.
13. Przełóż na folię lub zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki do ostygnięcia
można szybko schłodzić w zamrażarce w ciągu 1 godziny
możesz zastąpić krem serowy twarogiem bitym blenderem ze śmietaną w stanie pasty z dodatkiem cukru pudru, ale nie cukru
przyznaję, że czosnek, z pomarańczą jest pyszny, ale bułka następnego dnia jest bardzo kwaśna i staje się bardzo wilgotna, ale z kiwi bardzo mi się podobało
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g