rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą w środku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto rozmrażamy, zwijamy w warstwę o grubości 4-5 mm i kroimy w długie Trójkąty.
Krok 2:
Połóż kilka kawałków czekolady na najkrótszym boku trójkąta
Krok 3:
Rogaliki zwijamy jak bajgle, mocno dociskając ciasto i kształtując półksiężyc.
Krok 4:
Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Najpierw pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 5 minut, a następnie w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut na złoty kolor
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g