rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą w środku

rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą.Idealna opcja na śniadanie.
Wiktoria12Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 39 % 26 g
węglowodany 51 % 34 g
399 kcal
IG: 0 / 74 / 26

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto rozmrażamy, zwijamy w warstwę o grubości 4-5 mm i kroimy w długie Trójkąty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połóż kilka kawałków czekolady na najkrótszym boku trójkąta

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rogaliki zwijamy jak bajgle, mocno dociskając ciasto i kształtując półksiężyc.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Najpierw pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 5 minut, a następnie w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut na złoty kolor

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g

Podobne przepisy