zapiekanka z mąki ryżowej z wiśniami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. wymieszaj twaróg z mąką i słodzikiem
2. włożyć do naczynia do pieczenia
3. ułóż mrożone wiśnie na wierzchu
4. w nagrzanym piekarniku do 200gr. piec do miękkości, sprawdź drewnianym patyczkiem.
bez jajek delikatna struktura zapiekanki, przyjemny smak dodaje wiśni, można bez słodzika.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g
- Mrożona wiśnia - 46 kcal/100g