zapiekanka z mąki ryżowej z wiśniami

pyszne śniadanie. Wyjątkowe połączenie wiśni i twarogu.
rcr23Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 41 % 12 g
152 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. wymieszaj twaróg z mąką i słodzikiem
2. włożyć do naczynia do pieczenia
3. ułóż mrożone wiśnie na wierzchu
4. w nagrzanym piekarniku do 200gr. piec do miękkości, sprawdź drewnianym patyczkiem.
bez jajek delikatna struktura zapiekanki, przyjemny smak dodaje wiśni, można bez słodzika.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka ryżowa - 356   kcal/100g
  • Słodzik - 20   kcal/100g
  • Mrożona wiśnia - 46   kcal/100g

Podobne przepisy