babeczki twarogowe z wiśniami bez mąki

przepyszne babeczki bez cukru dla tych, którzy cenią figurę. Ten przepis jest niskokaloryczny. Odpowiedni dla pacjentów z cukrzycą. W 100 gramach około 0,7 heh.
SvetikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 14 % 3 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 55 min

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. W blenderze połącz jajka, stewię, twaróg i wanilię.
3. Weź foremki do pieczenia. Mam 6 babeczek.
4. Wlej część twarogu do każdej formy. Formy powinny być wypełnione mniej niż w połowie. Ułóż jagody na wierzchu. Powinny praktycznie wypełnić pozostałą wolną przestrzeń w foremkach. Wlej masę twarogową na wierzch jagód. Powinien całkowicie pokryć wiśnie cienką warstwą.
5. Babeczki wiśniowe w piekarniku gotują się przez około 50 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Stewia - 18   kcal/100g
  • Mrożona wiśnia - 46   kcal/100g

Podobne przepisy