babeczki twarogowe z wiśniami bez mąki
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. W blenderze połącz jajka, stewię, twaróg i wanilię.
3. Weź foremki do pieczenia. Mam 6 babeczek.
4. Wlej część twarogu do każdej formy. Formy powinny być wypełnione mniej niż w połowie. Ułóż jagody na wierzchu. Powinny praktycznie wypełnić pozostałą wolną przestrzeń w foremkach. Wlej masę twarogową na wierzch jagód. Powinien całkowicie pokryć wiśnie cienką warstwą.
5. Babeczki wiśniowe w piekarniku gotują się przez około 50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Stewia - 18 kcal/100g
- Mrożona wiśnia - 46 kcal/100g