Puff serce z gotowego ciasta
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozwałkuj rozmrożone ciasto francuskie na kwadrat. Z jednej strony Wytnij serce foremką, połóż nadzienie na drugiej stronie.
Krok 2:
Złóż na pół, ściśnij krawędzie, posmaruj żółtkiem powierzchnię puff i powierzchnię wyciętego serca.
Krok 3:
Piecz ptysie z dżemem i sercami w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ugotowaniu włóż wycięte serce do zaciągnięcia. Miłego picia herbaty! Szczęśliwego Dnia Zakochanych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g