Rolada z paluszków krabowych

przekąska wygląda dobrze na świątecznym stole. W święta bardzo pomocne są przekąski, które można przygotować z wyprzedzeniem. Takie potrawy obejmują bułkę z paluszków krabowych.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 49 % 18 g
węglowodany 22 % 8 g
214 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozbij jajka na patelnię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj do nich mąkę, olej roślinny, mleko, sól do smaku i ubij wszystko mikserem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Paluszki krabowe zmielić, można zetrzeć na drobnej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj je do mieszanki jajecznej. Tutaj dodaj posiekany koperek, około 2 łyżek stołowych.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, posmaruj go olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej przygotowaną mieszaninę. Rozłóż go równomiernie i umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Piec około 15 minut w 180 stopniach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas gotowania omletu przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, zetrzyj ser i jajka na drobnej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmiel czosnek za pomocą prasy. Posiekaj zieleninę koperkową, połącz wszystko.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dopraw majonezem i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać do niego dodatkowo posiekane paluszki krabowe, paprykę i wszystko, co chcesz-kwestia gustu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmujemy gotowy omlet z piekarnika, pozwalamy mu trochę ostygnąć i ostrożnie wyjmujemy z papieru.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie rozprowadzamy nadzienie na całej powierzchni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I zwiń w rolkę.Zawiń rolkę w folię spożywczą i przechowuj w lodówce przez 5-6 godzin.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój podczas serwowania. Przekąska jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy