skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozbij jajka na patelnię.
Krok 2:
Dodaj do nich mąkę, olej roślinny, mleko, sól do smaku i ubij wszystko mikserem.
Krok 3:
Paluszki krabowe zmielić, można zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 4:
Dodaj je do mieszanki jajecznej. Tutaj dodaj posiekany koperek, około 2 łyżek stołowych.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, posmaruj go olejem roślinnym.
Krok 7:
Wlej przygotowaną mieszaninę. Rozłóż go równomiernie i umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Piec około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 8:
Podczas gotowania omletu przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, zetrzyj ser i jajka na drobnej tarce.
Krok 9:
Zmiel czosnek za pomocą prasy. Posiekaj zieleninę koperkową, połącz wszystko.
Krok 10:
Dopraw majonezem i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać do niego dodatkowo posiekane paluszki krabowe, paprykę i wszystko, co chcesz-kwestia gustu.
Krok 11:
Wyjmujemy gotowy omlet z piekarnika, pozwalamy mu trochę ostygnąć i ostrożnie wyjmujemy z papieru.
Krok 12:
Następnie rozprowadzamy nadzienie na całej powierzchni.
Krok 13:
I zwiń w rolkę.Zawiń rolkę w folię spożywczą i przechowuj w lodówce przez 5-6 godzin.
Krok 14:
Pokrój podczas serwowania. Przekąska jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g