babeczki z puree dla dzieci
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1)ubij jajka z cukrem
2) na przemian dodaj sól, wanilinę, przecier owocowy, masło, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
3)rozłóż ciasto na foremkach nieco ponad połowę.
4)Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
czas gotowania wynosi około 25-30minut, możesz sprawdzić gotowość wykałaczką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g