babeczki z puree dla dzieci

moje zwierzaki jedzą te babeczki z hukiem!)). Na wierzch można posypać czekoladą.
ElżbietaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 18 % 12 g
węglowodany 74 % 49 g
308 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1)ubij jajka z cukrem
2) na przemian dodaj sól, wanilinę, przecier owocowy, masło, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
3)rozłóż ciasto na foremkach nieco ponad połowę.
4)Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
czas gotowania wynosi około 25-30minut, możesz sprawdzić gotowość wykałaczką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mus jabłkowy - 68   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy