skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp;Mąkę przesiać do miski, wsypać drożdże i zioła prowansalskie, wymieszać. W ciepłej wodzie rozpuszczamy sól, wlewamy olej roślinny, ponownie mieszamy. Łączymy suche składniki z płynnymi, zagniatamy miękkie ciasto. Ciasto zostawiamy pod ręcznikiem na pół godziny.
2. Kiełbasę i ogórki kroimy w cienkie plasterki, obieramy bułgarską paprykę, kroimy w krążki, drobno kroimy świeże oregano, trzy sery na tarce. 
3. Rozwałkuj ciasto na cienką podstawę, nadając mu okrągły kształt. Smarujemy bazę koncentratem pomidorowym, rozprowadzamy kiełbasę, ogórki, paprykę i oliwki , posypujemy oregano i serem, a także suszoną bazylią. Piec pizzę przez 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.
podawaj natychmiast, przed podaniem skrop oliwą z oliwek i udekoruj świeżym oregano.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano świeże - 25 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g