Pizza oregano

Pyszna pizza z pikantną bazą, spróbuj! Oregano nadaje pizzy swój niepowtarzalny urok. Zioła prowansalskie są dodawane bezpośrednio do ciasta podczas ugniatania, smak pizzy tylko z tego korzysta. Jeśli chodzi o nadzienie, wymienione składniki można uzupełnić według własnych upodobań.
katenokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 52 % 22 g
231 kcal
IG: 9 / 9 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1.& nbsp;Mąkę przesiać do miski, wsypać drożdże i zioła prowansalskie, wymieszać. W ciepłej wodzie rozpuszczamy sól, wlewamy olej roślinny, ponownie mieszamy. Łączymy suche składniki z płynnymi, zagniatamy miękkie ciasto. Ciasto zostawiamy pod ręcznikiem na pół godziny.

2. Kiełbasę i ogórki kroimy w cienkie plasterki, obieramy bułgarską paprykę, kroimy w krążki, drobno kroimy świeże oregano, trzy sery na tarce. 

3. Rozwałkuj ciasto na cienką podstawę, nadając mu okrągły kształt. Smarujemy bazę koncentratem pomidorowym, rozprowadzamy kiełbasę, ogórki, paprykę i oliwki , posypujemy oregano i serem, a także suszoną bazylią. Piec pizzę przez 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.

podawaj natychmiast, przed podaniem skrop oliwą z oliwek i udekoruj świeżym oregano.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Oregano świeże - 25   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy