skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z szynką i serem? Przygotuj niezbędne składniki. Lepiej jest użyć sera, takiego jak Rosyjski lub Poshekhon. Lepiej jest wziąć szynkę już w plasterkach lub poprosić o pokrojenie jej specjalnym urządzeniem w sklepie - dzięki temu plastry będą cienkie i łatwe do złożenia. Jeśli nie jest to możliwe, pokrój szynkę tak cienko i równomiernie, jak to możliwe. Mam 14 cienkich plasterków.
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Drobno posiekaj jajka nożem.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
Krok 5:
W misce połącz starty ser, jajka i czosnek. Dopraw wszystko majonezem. Jeśli chcesz, możesz dodać sól i pieprz do sałatki, ale zwykle nie dodaję tych przypraw do sałatek z majonezem.
Krok 6:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Dostosuj konsystencję sałatki i ilość majonezu do swojego gustu. Moja konsystencja okazała się gęsta, nie upłynniona i dobrze trzyma swój kształt. W razie potrzeby możesz dodać więcej majonezu.
Krok 7:
Połóż 1 łyżkę na krawędzi plasterka szynki. l nadzienie serowo-czosnkowe i zwiń w rolkę.
Krok 8:
Opłucz pióra zielonej cebuli i dobrze wysusz.
Krok 9:
Zawiąż rolkę wokół pióra szalotki.
Krok 10:
Podobnie uformuj wszystkie inne bułki.
Krok 11:
Ułóż powstałe bułki na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. W razie potrzeby posyp posiekaną zieloną cebulą i małymi kawałkami papryki i podawaj. Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
możesz przechowywać tę przekąskę w lodówce w szczelnym pojemniku przez kolejne 2 dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g