Roladki z szynki z serem i czosnkiem

szybka i wszechstronna przekąska na świąteczny stół! Te urocze i proste bułki z szynką z serem i czosnkiem gotują się w ciągu kilku minut, co jest niezbędne przy przygotowywaniu dużej uczty. Dzięki pięknej prezentacji na liściach sałaty ozdobią Twój stół i dodadzą mu koloru i różnorodności.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 15 g
tłuszcze 62 % 26 g
węglowodany 2 % 1 g
302 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z szynką i serem? Przygotuj niezbędne składniki. Lepiej jest użyć sera, takiego jak Rosyjski lub Poshekhon. Lepiej jest wziąć szynkę już w plasterkach lub poprosić o pokrojenie jej specjalnym urządzeniem w sklepie - dzięki temu plastry będą cienkie i łatwe do złożenia. Jeśli nie jest to możliwe, pokrój szynkę tak cienko i równomiernie, jak to możliwe. Mam 14 cienkich plasterków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Drobno posiekaj jajka nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz czosnek i przepuść przez prasę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce połącz starty ser, jajka i czosnek. Dopraw wszystko majonezem. Jeśli chcesz, możesz dodać sól i pieprz do sałatki, ale zwykle nie dodaję tych przypraw do sałatek z majonezem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Dostosuj konsystencję sałatki i ilość majonezu do swojego gustu. Moja konsystencja okazała się gęsta, nie upłynniona i dobrze trzyma swój kształt. W razie potrzeby możesz dodać więcej majonezu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż 1 łyżkę na krawędzi plasterka szynki. l nadzienie serowo-czosnkowe i zwiń w rolkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Opłucz pióra zielonej cebuli i dobrze wysusz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zawiąż rolkę wokół pióra szalotki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podobnie uformuj wszystkie inne bułki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż powstałe bułki na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. W razie potrzeby posyp posiekaną zieloną cebulą i małymi kawałkami papryki i podawaj. Smacznego!

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

możesz przechowywać tę przekąskę w lodówce w szczelnym pojemniku przez kolejne 2 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy