Chude okroshka na kwasie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Gotuj ziemniaki w mundurkach przez 15-20 minut
Krok 3:
Obierz cebulę i rzodkiewkę
Krok 4:
Zetrzyj rzodkiewkę na grubej tarce
Krok 5:
Ogórek pokrojony w kostkę
Krok 6:
Posiekaj cebulę i zmiel solą-pomoże to pozbyć się goryczy
Krok 7:
Zielenina mielona
Krok 8:
A tymczasem ziemniaki są już ugotowane - obieramy je i kroimy w kostkę
Krok 9:
Połącz wszystkie składniki, dodaj chrzan. W tej formie okroshkę można przechowywać - wystarczy tylko napełnić kwasem przed podaniem
Krok 10:
Dodaj kwas chlebowy, wymieszaj. Do talerza można również dodać chrzan do smaku. Smacznego!
mam nadzieję, że to danie wprowadzi przyjemną różnorodność do twojej diety! Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g