skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować gęstą zupę pomidorową z twarogiem i krakersami, potrzebujemy: bulionu drobiowego (lub warzywnego, a także można go zastąpić wodą), pokrojonych pomidorów we własnym soku, koncentratu pomidorowego, ryżu, pietruszki, topionego sera, mielonego czarnego pieprzu i krakersów do podania.
Krok 2:
Wlej bulion z kurczaka na patelnię i podpal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Krok 3:
Dokładnie spłucz ryż.
Krok 4:
Włóż umyty ryż do gotującego się bulionu. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, przez 10 minut.
Krok 5:
Dodaj pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6:
Włóż ser śmietankowy do zupy. Popieprzyć. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści.
Krok 7:
Umyj pietruszkę i drobno posiekaj.
Krok 8:
Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Jeszcze raz wszystko wymieszaj. Gotuj, aż ryż się ugotuje.
Krok 9:
Przykryj gotową zupę i odstaw na 8-10 minut.
Krok 10:
Wlać do talerzy. Dodaj krakersy do każdego talerza i podawaj. Smacznego!
ta gęsta i pyszna zupa jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Obecność serka śmietankowego nadaje zupie miękki kremowy smak i podkreśla słoność pomidorów. Dlatego nie musisz w ogóle solić takiej zupy. A jeśli dodasz, to bardzo, bardzo ostrożnie, więc bardzo łatwo go przesolić.
lepiej podawać taką zupę w kubkach, wtedy będzie gorąca przez długi czas. A na gorąco okazuje się najsmaczniejszy.
ryż można zastąpić drobnym makaronem, takim jak gwiazdki lub drobny makaron.
ta zupa jest zasadniczo zupą puree. Wymyśliłem tę zupę w drodze. Trzeba było pilnie ugotować zupę. Pozostało trochę bulionu z kurczaka i dużo pomidorów we własnym soku. Chciałem ugotować coś gęstego, bogatego i satysfakcjonującego bez mięsa. Tak stopniowo wymyślono ten przepis. Krakersy to świetny dodatek i Plus do sytości tej zupy!
zupa może być ostrzejsza. Aby to zrobić, dodaj mały kawałek czerwonej papryki chili, którą należy obrać, opłukać i pokroić na małe kawałki. Dodaj razem z serem śmietankowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g