Zupa z grzankami i serem śmietankowym

chociaż w tej zupie nie ma mięsa, okazuje się bardzo bogata. Pokrojone pomidory sklepowe można zastąpić świeżymi pomidorami. Muszą być nacięte na krzyż i poparzone wrzącą wodą. Zdejmij skórę. Pokrój miąższ w drobną kostkę. Lepiej też zachować sok, który się wyróżnia.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 50 % 9 g
72 kcal
IG: 25 / 50 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Aby przygotować gęstą zupę pomidorową z twarogiem i krakersami, potrzebujemy: bulionu drobiowego (lub warzywnego, a także można go zastąpić wodą), pokrojonych pomidorów we własnym soku, koncentratu pomidorowego, ryżu, pietruszki, topionego sera, mielonego czarnego pieprzu i krakersów do podania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej bulion z kurczaka na patelnię i podpal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dokładnie spłucz ryż.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż umyty ryż do gotującego się bulionu. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, przez 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy. Gotuj przez 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż ser śmietankowy do zupy. Popieprzyć. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umyj pietruszkę i drobno posiekaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Jeszcze raz wszystko wymieszaj. Gotuj, aż ryż się ugotuje.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj gotową zupę i odstaw na 8-10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlać do talerzy. Dodaj krakersy do każdego talerza i podawaj. Smacznego!

ta gęsta i pyszna zupa jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Obecność serka śmietankowego nadaje zupie miękki kremowy smak i podkreśla słoność pomidorów. Dlatego nie musisz w ogóle solić takiej zupy. A jeśli dodasz, to bardzo, bardzo ostrożnie, więc bardzo łatwo go przesolić.

lepiej podawać taką zupę w kubkach, wtedy będzie gorąca przez długi czas. A na gorąco okazuje się najsmaczniejszy.

ryż można zastąpić drobnym makaronem, takim jak gwiazdki lub drobny makaron.

ta zupa jest zasadniczo zupą puree. Wymyśliłem tę zupę w drodze. Trzeba było pilnie ugotować zupę. Pozostało trochę bulionu z kurczaka i dużo pomidorów we własnym soku. Chciałem ugotować coś gęstego, bogatego i satysfakcjonującego bez mięsa. Tak stopniowo wymyślono ten przepis. Krakersy to świetny dodatek i Plus do sytości tej zupy!

zupa może być ostrzejsza. Aby to zrobić, dodaj mały kawałek czerwonej papryki chili, którą należy obrać, opłukać i pokroić na małe kawałki. Dodaj razem z serem śmietankowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy