ciasto warstwowe z pstrągiem i szpinakiem

Szybki, prosty, smaczny i piękny - leć. Łatwe I Proste! Szybko I Smacznie! Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 40 % 19 g
węglowodany 42 % 20 g
289 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na patelni roztop masło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż szpinak.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Puść szpinak do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filet z czerwonej ryby pokrojony w kostkę. Jeśli Tekstura mrożonej ryby jest bardzo zła, po prostu posiekaj nożem, tak jak siekasz warzywa. Alternatywnie: koledzy próbowali z rybami w puszkach. Ale ze względu na suchość dodano śmietanę. Kości zostały naturalnie usunięte. Wyszło też nieźle.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej ciasto. Cofając się o 2,5 cm od krawędzi, nie przecinaj całkowicie boków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż szpinak na cieście. Połóż łososia na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp serem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozcieńczyć żółtko w ½ łyżki wody. Nasmaruj boki tą mieszanką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piec przez 20-25 minut, aż się ugotuje. W tym czasie boki podniosą się i zarumienią.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy