ryba z krewetek Congrio
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy.
rodzynki zalać wrzącą wodą i pozostawić do zaparzenia. Ryby z krewetek zeskrobać nożem z łuski, wyjąć wnętrze, dokładnie umyć, pokroić na porcje, ułożyć na arkuszu folii, doprawić solą i przyprawami. Owinąć szczelnie folią i umieścić w podgrzanym do 190 stopni. piekarnik na 25 minut.
w międzyczasie przygotowujemy sos rybny. Rozłóż masło na patelni, rozpuść, dodaj łyżkę mąki i ciągle mieszając smaż na złoty kolor. Dodaj mleko, wyciśnięte rodzynki, łyżeczkę mielonego suszonego czosnku, sól. Dusimy na tyle, aby sos zgęstniał.
wyjmujemy rybę krewetkową z piekarnika, układamy na talerzu, polewamy sosem.
SMACZNEGO!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g