Julienne z pieczarkami i piersiami

Julienne to delikatne, delikatne danie dla prawdziwych smakoszy!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 10 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 17 % 4 g
162 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

usmaż pierś na maśle, a następnie pokrój w paski.
po pokrojeniu grzybów w paski.
a cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
włóż pierś z kurczaka do garnków.
następnie ułóż grzyby.
sól, pieprz.
ułóż cebulę na wierzchu.
na patelni rozpuść masło, dodaj 2 łyżki mąki i usmaż.
szybko mieszając, wlej śmietanę cienkim strumieniem.
mieszaj, aż sos zgęstnieje. Musisz spróbować, aby w sosie nie było grudek. Jeśli nadal masz grudki, przecedź sos przez sitko.
wlej sos do garnków.
posyp tartym serem na wierzchu.
umieść garnki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piecz przez 20-25 minut na złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy