skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj wszystkie składniki, ugotuj jajka na twardo.
Krok 2:
Mięso z indyka za pomocą maszynki do mięsa zamienia się w mięso mielone. Oczyść jajka ze skorupy. Drobno kroimy cebule nożem, robimy to samo z pieczarkami.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebule nożem i smaż na złoty kolor na oleju roślinnym. Patelnia powinna być bardzo gorąca.
Krok 4:
Pieczarki również drobno kroimy i smażymy na oleju roślinnym.
Krok 5:
Aby uformować rolkę, potrzebujemy polietylenu lub specjalnego papieru do pieczenia. Zagniatamy mięso mielone na kefirze z dodatkiem czarnego mielonego pieprzu i soli i wyrównujemy na papierze.
Krok 6:
Rozłóż smażoną cebulę, smażone grzyby na wierzchu i ułóż całe jajka w równej odległości.
Krok 7:
Mięso mielone za pomocą papieru zwijamy rolką.
Krok 8:
Następnie przenosimy rolkę na folię, zawijamy w kopertę i pieczemy rolkę z fileta z indyka w piekarniku do miękkości (około 40 minut).
Krok 9:
Mała wskazówka-jeśli twój piekarnik ma funkcję grillowania, to 5-10 minut przed końcem gotowania włącz grill i rozłóż folię. W ten sposób bułka lekko się zrumieni.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g