Rolada na kefirze Indyk pieczarki cebula

Delikatnie, prosto i bardzo szybko! Docenią nawet prawdziwi smakosze! Możesz znaleźć nowy przepis w najbardziej nieoczekiwanym miejscu. Wiele kobiet interesuje się jedzeniem; tak, a mężczyźni gotują pysznie. Stoję ostatnio w kolejce do przychodni rejonowej, obok mnie-solidny mężczyzna, rozmawialiśmy, to było na obiad, chciałem już przyzwoicie zjeść. Mój rozmówca miał na kolanach jakąś gazetę kulinarną. Okazało się, że świetnie gotuje, a nawet może podzielić się pewnym doświadczeniem. Więc stałem się właścicielem przepisu na roladę z indyka.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 13 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 10 % 2 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie umyj wszystkie składniki, ugotuj jajka na twardo.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso z indyka za pomocą maszynki do mięsa zamienia się w mięso mielone. Oczyść jajka ze skorupy. Drobno kroimy cebule nożem, robimy to samo z pieczarkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebule nożem i smaż na złoty kolor na oleju roślinnym. Patelnia powinna być bardzo gorąca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczarki również drobno kroimy i smażymy na oleju roślinnym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby uformować rolkę, potrzebujemy polietylenu lub specjalnego papieru do pieczenia. Zagniatamy mięso mielone na kefirze z dodatkiem czarnego mielonego pieprzu i soli i wyrównujemy na papierze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż smażoną cebulę, smażone grzyby na wierzchu i ułóż całe jajka w równej odległości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso mielone za pomocą papieru zwijamy rolką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie przenosimy rolkę na folię, zawijamy w kopertę i pieczemy rolkę z fileta z indyka w piekarniku do miękkości (około 40 minut).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mała wskazówka-jeśli twój piekarnik ma funkcję grillowania, to 5-10 minut przed końcem gotowania włącz grill i rozłóż folię. W ten sposób bułka lekko się zrumieni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy