Pieczony łosoś w sosie śmietanowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
łosoś w sosie śmietanowym jest łatwy do przygotowania w domu i nie tylko. Przepis kulinarny opisany poniżej zostawili nam klienci jednej restauracji. To nie tylko jedzenie, ale prawdziwie królewskie danie, które będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. Wszystko jest łatwe i proste!
na początek opłucz łososia pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Pieprz i sól ryby.
wymieszaj ze sobą wszystkie określone składniki sosu.
połóż łososia w folii, polej sosem.
piec w 220 stopniach przez około pół godziny.
jako dodatek do naszego dania, gotowane ziemniaki są idealną opcją. Połóż łososia na talerzach i posyp go sokiem z cytryny i posmaruj pozostałym sosem z kokilki. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g