mięso na parze

chude mięso gotowane na parze jest używane do żywności dla niemowląt i dietetycznej. Mięso na parze jest zdrowym, dietetycznym produktem, zwłaszcza jeśli weźmiesz niskotłuszczowe odmiany wołowiny, wieprzowiny i nie używasz ostrych przypraw do gotowania. Gotowana na parze szyjka wieprzowa jest bardzo soczysta i delikatna i można ją podawać zarówno na gorąco, jak i schłodzoną, używając do kanapek.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 59 % 23 g
węglowodany 0 % 0 g
274 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź wieprzowinę, masło, sól i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odepchnij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz, posyp kminkiem. Posmaruj olejem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść mięso w misce do gotowania na parze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do wody dla smaku dobrze jest dodać cebulę, lit laurowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po godzinie mięso na parze jest gotowe. Podawaj natychmiast.

mięso gotowane na parze wcale nie wymaga twojej obecności w kuchni-ustaw je i gotuj przez całą godzinę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy