mięso na parze
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź wieprzowinę, masło, sól i przyprawy.
Krok 2:
Pokrój mięso w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm.
Krok 3:
Odepchnij.
Krok 4:
Sól, pieprz, posyp kminkiem. Posmaruj olejem.
Krok 5:
Umieść mięso w misce do gotowania na parze.
Krok 6:
Do wody dla smaku dobrze jest dodać cebulę, lit laurowy.
Krok 7:
Po godzinie mięso na parze jest gotowe. Podawaj natychmiast.
mięso gotowane na parze wcale nie wymaga twojej obecności w kuchni-ustaw je i gotuj przez całą godzinę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g