skład / składniki
metoda gotowania
co warto wiedzieć o funkcjach gotowania czerwonej ryby w grillu powietrznym:
- nie należy zdejmować skórki ze steków, wtedy będą one znacznie bardziej soczyste i zachowają swój kształt, w przeciwnym razie steki mogą rozpadnie się po ugotowaniu;
- przyprawami i ziołami należy wcierać kawałki tylko z jednej strony, aby po podaniu ryba wyglądała apetycznie i pięknie;
- oprócz smarowania ryby olejem nie zaszkodzi również nasmarować grill Airfryer, aby steki z pewnością się do niego nie przykleiły.
1. Cóż, teraz możesz zacząć gotować. Steki z pstrąga natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą z obu stron.
2. Wlej suszone zioła do moździerza. Tutaj wlej czarny pieprz. Za pomocą tłuczka pocieramy składniki, aby stały się bardziej aroimate.
3. Delikatnie pocieramy rybę powstałą mieszaniną, ale tylko z jednej strony. Następnie posyp steki sokiem z cytryny.
4. Grill Airfryer jest również smarowany oliwą z oliwek. Kładziemy na nim steki. Strona bez przypraw powinna znajdować się na górze.
5. Piecz pstrąga w wysokiej temperaturze przez 10-15 minut. Czerwona ryba gotuje się bardzo szybko.
podczas pieczenia pstrąga możesz szybko przygotować do niego sos czosnkowy. Ale to jest opcjonalne. Sos do podania może być dowolny. To samo dotyczy dekoracji. Chociaż jednym z zalecanych dodatków są nadal gotowane ziemniaki.
tak więc gotowy pstrąg układamy w porcjach ponownie strona z przyprawami powinna znajdować się na dole. Aby pachnąca ryba cieszyła oko pięknym różowym kolorem. W razie potrzeby udekoruj zielenią.
smacznego! Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g