palenie makreli w Airfryer z płynnym dymem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wypatrosz rybę, usuń głowę, płetwy i ogon. Natrzyj rybę solą, polej odrobiną soku z cytryny i pozostaw do marynowania na 30 minut.
2. Umieść wióry w grillu powietrznym i zainstaluj ruszt.
3. Posmaruj marynowaną rybę pędzlem płynnym dymem i połóż na ruszcie.
4. Włącz niski przepływ powietrza, temperaturę 180 stopni i czas 25 minut. Następnie musisz posmarować rybę olejem, aby uzyskać połysk, i wrócić do Airfryer na kolejne 5 minut.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Płynny dym - 0 kcal/100g