skład / składniki
metoda gotowania
kupiłeś Airfryer, ale nie wiesz, jakie potrawy możesz tam ugotować? Cóż, z przyjemnością podzielimy się z Tobą przepisami kulinarnymi na grill powietrzny, ponieważ takie jedzenie okazuje się bardzo apetyczne i smaczne. A gotowanie kurczaka z jego pomocą jest "święte". Oto najprostszy i najłatwiejszy przepis na kurczaka w grillu powietrznym.
najpierw musisz wziąć kurczaka, umyć go i pozwolić wodzie spłynąć. Ząbek czosnku obrać i drobno zmielić w misce. Tutaj dodaj majonez, sól i przyprawy. Wszystko wymieszać. Posmaruj kurczaka ze wszystkich stron powstałym sosem. Następnie umieść kurczaka tyłem do góry na Dolnym grillu Airfryer. Wlej piwo na dno grilla powietrznego. Gotuj z dużą prędkością przez co najmniej 40 minut w maksymalnej temperaturze 260 stopni. Około 10 minut przed gotowaniem kurczaka można go odwrócić i polać piwem. Podawaj kurczaka w grillu powietrznym z dowolnym dodatkiem lub warzywami. Chcę powiedzieć, że produkty gotowane w grillu powietrznym zachowują maksimum składników odżywczych i są zalecane przez dietetyków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g