skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić skrzydełka z kurczaka w grillu powietrznym? Przygotuj niezbędne składniki-umyj, wyczyść wszystko, czego potrzebujesz.
przygotuj sos: wymieszaj koncentrat pomidorowy, majonez i miód. Niech nalega.
w odpowiednim pojemniku pieprz, sól skrzydła. Dodaj sos sojowy i zetrzyj czosnek. Wymieszaj i pozwól mięsu marynować przez 30 minut.
Grill powietrzny rozgrzej wcześniej do 190 stopni. Aby skrzydełka były mocniejsze, możesz dodać pół szklanki wody na dno grilla powietrznego.
umieść skrzydełka na grillu w grillu powietrznym i piecz przez 15 minut w 190 stopniach.
następnie posmaruj skrzydła dressingiem miodowym i piecz przez kolejne 5 minut w temperaturze 220 stopni na złoty kolor.
pyszna chrupiąca przekąska jest gotowa - czas na piwo!
Wesołych spotkań!
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g