skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Rozpalamy ogień i drobno kroimy smalec
Krok 3:
Teraz podpalamy kocioł i wkładamy do niego smalec
Krok 4:
I gdy smalec się topi, drobno posiekaj cebulę
Krok 5:
Podczas krojenia cebuli smalec już zamienił się w skwarki. Teraz włóż posiekaną cebulę do kotła i pozostaw do smażenia
Krok 6:
Trzy marchewki na grubej tarce i dodaj do kotła do smażonej cebuli, smaż trochę więcej
Krok 7:
Teraz wlej wodę do kotła i zagotuj. Aby przyspieszyć proces, możesz rzucić więcej drewna opałowego
Krok 8:
Podczas gdy woda gotuje się drobno posiekaj czosnek
Krok 9:
Wlej płatki do wrzącej wody i dobrze wymieszaj, podnosząc je z dna
Krok 10:
Dodaj gulasz
Krok 11:
Sól, dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw na ognisku na 15-20 minut, od czasu do czasu wymieszaj i sprawdź gotowość płatków. Po 10 minutach dodaj posiekany czosnek i opcjonalnie stos wódki. Na koniec możesz również zgasić płonącą gałązkę bezpośrednio w owsiance - to nada aromat mgły
Krok 12:
Przed podaniem drobno posiekaj warzywa do dekoracji, ale jest to opcjonalne - w zasadzie nie jest to konieczne w naturze)
Krok 13:
Usuwamy gotową owsiankę z ognia, pozwalamy jej parzyć przez kolejne 10-15 minut, a następnie można ją nakładać na talerze i ugasić apetyt, który z pewnością już do tego czasu się bawił! Miłego wypoczynku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g