chleb bez drożdży w powolnej kuchence bez drożdży
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wlej wszystkie suche składniki do miski.
Krok 3:
Wymieszaj je.
Krok 4:
Pokrój tutaj miękkie masło i zmiel wszystko na okruchy.
Krok 5:
Dodaj kefir (lub jogurt) i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Dodaj smażone nasiona.
Krok 7:
W końcu zagniatamy ciasto.
Krok 8:
Lekko wymieszaj z mąką rękami.
Krok 9:
Nie przebijaj ciasta mąką-później nie będzie tak smaczne i miękkie.
Krok 10:
Nasmaruj miskę multicookera olejem.
Krok 11:
Rozłóż ciasto.
Krok 12:
Wykonujemy nacięcie krzyżowe.
Krok 13:
Pieczemy w trybie Pieczenia przez 40 minut.
Krok 14:
Odwróć i piecz w tym samym trybie przez 20 minut.
Krok 15:
Wyjmij i pozwól ostygnąć.
Krok 16:
Pokrój całkowicie schłodzony chleb.
Krok 17:
Taki przystojny!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mąka gryczana - 353 kcal/100g