skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz z kurczaka z ziemniakami w powolnej kuchence? Aby to zrobić, przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Możesz użyć dowolnych części kurczaka. Biorę całą tuszę i po prostu dzielę ją na kawałki. Proporcje ziemniaków i kurczaka można zmienić zgodnie z własnymi preferencjami.
Krok 2:
Kurczaka pokrojonego na kawałki usmażyć na patelni na dużym ogniu ze wszystkich stron, aby uzyskać lekko złoty kolor. Następnie przenieś smażonego kurczaka do miski wolnowaru.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i posiekaj. Na patelni po kurczaku podsmaż cebulę i marchewkę przez 3-5 minut.
Krok 4:
Przenieś smażone warzywa do miski wolnowaru do kurczaka.
Krok 5:
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na duże kawałki. Połóż ziemniaki na kurczaku. Dodaj obrany i posiekany czosnek. Wlej solankę. Do smaku posyp solą i przyprawami. Wymieszaj i zamknij pokrywkę. Włącz tryb "gaszenia" na 1,5 godziny.
Krok 6:
Po określonym czasie Multicooker wyda sygnał dźwiękowy informujący, że danie jest gotowe. Ułóż duszonego kurczaka z ziemniakami na talerzach i podawaj. Smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób rozmrażania kurczaka, przeczytaj artykuł o prawidłowym rozmrażaniu żywności .
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g