skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 3:
Bierzemy nasze mięso. Nie ma znaczenia, czy jest to jagnięcina, wieprzowina czy kurczak. Musimy go pokroić na kawałki.
Krok 4:
Następnie te kawałki należy namoczyć w misce z octem. Nie wyjmując mięsa z miski, wlej tam całą przygotowaną przyprawę, sól i pieprz.
Krok 5:
Ostatnia marynata wymaga krążków cebuli. Przechodzimy do marynowania. Najważniejsze jest, aby się nie spieszyć, ponieważ pełne marynowanie zajmie pełne trzy godziny. Idealnie, im dłużej marynuje się, tym lepiej mięso wchłonie soki, co jest bardzo dobre, ponieważ wtedy będzie bardzo soczyste i niesamowicie aromatyczne.
Krok 6:
Włóż marynowane mięso do wolnowaru. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie & quot;. Niech jego nazwa cię nie myli, potrzebujemy odpowiedniej temperatury. W tym trybie gotowanie zajmie prawie godzinę lub 50 minut. Nie osłabiaj uwagi podczas gotowania, a otrzymasz Bosko piękny Kebab.
Krok 7:
Gotowy Kebab podajemy do stołu z ziołami, świeżymi pieczonymi warzywami i sosem. Smacznego!
nie spotkałem wielu ludzi, którzy nie jedzą ani nie lubią mięsa, wszyscy inni po prostu to uwielbiają, łącznie ze mną. Szczególnie lubię kebaby, tak jak cała moja rodzina. Nie tracimy okazji, aby ugotować go w jakikolwiek sposób: smażyć na węglu drzewnym na ruszcie lub szaszłykach, gotować w elektrycznym szaszłyku, piec w piekarniku. W zależności od pogody na zewnątrz - jeśli lato jest gorące, wychodzimy na łono natury i gotujemy mięso na ognisku. Jeśli jest zimno i pada deszcz, gotujemy w domu. Ale ostatnio dowiedziałem się, jak gotować kebaby w powolnej kuchence. Na początku byłem podejrzliwy wobec tej metody, ale mnie to nie zawiodło. Prawdę mówiąc, do tej pory gotowałem tylko mięso z kurczaka, ale planuję jeszcze ugotować wieprzowinę, myślę, że wynik nie będzie gorszy niż poprzedni. Chodzi o długie moczenie i odpowiednio utrzymaną temperaturę, a Multicooker radzi sobie z tym z hukiem, wystarczy wybrać żądany tryb. Spróbuj I ty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g