skład / składniki
metoda gotowania
Jak upiec klasyczny biszkopt w powolnej kuchence?
wymieszaj mąkę z wanilią, przesiej 2-3 razy. Ubij jajka mikserem, aż się spienią z małą prędkością. Wsyp cukier, a następnie ubijaj przez 7-10 minut. Dodaj mąkę, należy ją delikatnie wymieszać, ruchami od dołu do góry i w kółko za pomocą szpatułki, aby ciasto było przewiewne. Włóż ciasto do miski wolnowaru. Przez 1 godzinę ustaw program Pieczenie. Połóż gotowy biszkopt na talerzu za pomocą miski do gotowania na parze. Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g