skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie ciasta na biszkopt. Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, sodę, sól i mąkę. Zagnieść ciasto łyżką.
Krok 2:
Multicooker jest ustawiony na tryb & quot; pieczenie". To około 45 minut (w zależności od powolnej kuchenki). Odczekaj 5 minut, aż miska się rozgrzeje, posmaruj ją masłem i lekko posyp mąką lub bułką tartą. Wlej ciasto, równomiernie rozprowadzając je po całej misce. Zamykamy pokrywę i czekamy na wyznaczony czas.
Krok 3:
W tym czasie przygotujemy krem. Umyj cytrynę i zalej wrzącą wodą. Jajka z cukrem lekko ubij trzepaczką.
Krok 4:
Pokrój cytrynę na 2 części, wyciśnij sok z każdej połowy i usuń skórkę drobną tarką.
Krok 5:
Wymieszaj jajka ubite cukrem, skórkę z cytryny i sok z cytryny w małym rondlu, dodaj masło. Postaw rondel na małym ogniu, zagotuj masę i ciągle mieszając gotuj śmietanę. Krem najpierw będzie płynny, a następnie zgęstnieje. Przybliżony czas gotowania kremu to 7-10 minut. Następnie wyłącz ogień, schłodź krem.
Krok 6:
Wyjmij gotowy biszkopt z multicookera i pozwól mu ostygnąć.
Krok 7:
Posmaruj ciasto kremem cytrynowym. Ciasto jest gotowe!
biszkopt w powolnej kuchence z kremem cytrynowym to najlepsze rozwiązanie na każdą uroczystość.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g