pilaw w powolnym szybkowarze z kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Kurczaka kroimy na kawałki i smażymy na niewielkiej ilości oleju roślinnego w trybie & quot; pieczenie" 30 min.
Krok 3:
Na patelni usmaż cebulę.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, dodaj do cebuli.
Krok 5:
Ryż myjemy kilka razy, dodajemy do kurczaka. Dodaj marchewkę i cebulę. Sól, napełnij wszystkie przyprawy i napełnij wodą, aby woda ukrywała ryż na około 1 cm. Możesz wlać wrzącą wodę, a następnie pilaw ugotuje się szybciej. Stawiamy na tryb "pilaw".
Krok 6:
Na kilka minut przed sygnałem dodaj czosnek. Kiedy pilaw jest gotowy, możesz go delikatnie wymieszać, ale nie mieszałem, ponieważ nie było to konieczne.
Krok 7:
Pilaw jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Berberys - 29 kcal/100g