kasza gryczana z grzybami i cebulą w powolnej kuchence

bardzo smaczna kasza gryczana na rodzinny obiad! Powolna kuchenka weszła w nasze życie i naprawdę stała się pomocnikiem w kuchni. W końcu gotowanie w nim jest tak łatwe i proste. Najważniejsze jest to, że nie musisz stać przy kuchence, a naczynia pozostają gorące przez długi czas. Dziś proponuję zrobić taką kaszę gryczaną. Możesz wziąć dowolne grzyby, na przykład zamrożone. Będzie równie smaczny.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 52 % 13 g
129 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc przygotujmy pieczarki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść je, umyj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj kaszę gryczaną i cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w kostkę. Możesz także na pół pierścienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczarki też pokroimy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sortujemy i myjemy grykę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włącz Multicooker w trybie smażenia. I smażyć cebulę i grzyby 15 min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz dodaj naszą kaszę gryczaną. Posolić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wlej 2 szklanki wrzącej wody. Włącz tryb kaszy (gryka) przez 35 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Otwieramy pokrywę tylko wtedy, gdy zabrzmi sygnał. To wszystko, nasza kasza gryczana jest gotowa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy