kasza gryczana z grzybami i cebulą w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc przygotujmy pieczarki.
Krok 2:
Oczyść je, umyj.
Krok 3:
Przygotuj kaszę gryczaną i cebulę.
Krok 4:
Pokrój cebulę w kostkę. Możesz także na pół pierścienia.
Krok 5:
Pieczarki też pokroimy.
Krok 6:
Sortujemy i myjemy grykę.
Krok 7:
Włącz Multicooker w trybie smażenia. I smażyć cebulę i grzyby 15 min.
Krok 8:
Teraz dodaj naszą kaszę gryczaną. Posolić.
Krok 9:
I wlej 2 szklanki wrzącej wody. Włącz tryb kaszy (gryka) przez 35 minut.
Krok 10:
Otwieramy pokrywę tylko wtedy, gdy zabrzmi sygnał. To wszystko, nasza kasza gryczana jest gotowa.
Krok 11:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g