zupa z wędzonym mięsem w powolnej kuchence

gęsta i bogata zupa o Smaku wędzonego mięsa. Bardzo przyjemna zupa o ciekawej konsystencji-miękki groszek, chrupiące krakersy, bogaty aromat wędzonych wędlin i lekki bulion.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 50 % 10 g
103 kcal
IG: 70 / 30 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Wstępnie opłucz groszek i namocz go w zimnej wodzie przez noc. Jeśli się spieszysz, zagotuj wrzącą wodę i pozostaw na kilka godzin.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wędzone mięso w kostkę, lekko usmaż. Tylko trochę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj posiekaną cebulę i marchewkę do mięsa, jedną łyżeczkę. olej roślinny i smaż na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej 1,5 litra wody do multicookera , w którym już leży smażenie, dodaj 1,5 łyżki.l sól, pomiń groszek. Włącz powolną kuchenkę w tryb Zupy lub duszenia na 1,5 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, około 7 mm. i włóż do wolnowaru, do groszku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj koperek i wyślij również do zupy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy i gotuj do zakończenia programu. Gdy zupa będzie gotowa, ponownie ją wymieszaj, spróbuj, jeśli to konieczne, dosolij.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój chleb w kostkę i osusz w piekarniku na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podczas serwowania dodaj łyżeczkę oleju roślinnego i garść krakersów do talerza. Możesz dodatkowo posypać ziołami, z tego dania tylko skorzysta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal / 100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal / 100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy