skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Wstępnie opłucz groszek i namocz go w zimnej wodzie przez noc. Jeśli się spieszysz, zagotuj wrzącą wodę i pozostaw na kilka godzin.
Krok 2:
Pokrój wędzone mięso w kostkę, lekko usmaż. Tylko trochę.
Krok 3:
Dodaj posiekaną cebulę i marchewkę do mięsa, jedną łyżeczkę. olej roślinny i smaż na złoty kolor.
Krok 4:
Wlej 1,5 litra wody do multicookera , w którym już leży smażenie, dodaj 1,5 łyżki.l sól, pomiń groszek. Włącz powolną kuchenkę w tryb Zupy lub duszenia na 1,5 godziny.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, około 7 mm. i włóż do wolnowaru, do groszku.
Krok 6:
Posiekaj koperek i wyślij również do zupy.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy i gotuj do zakończenia programu. Gdy zupa będzie gotowa, ponownie ją wymieszaj, spróbuj, jeśli to konieczne, dosolij.
Krok 8:
Pokrój chleb w kostkę i osusz w piekarniku na złoty kolor.
Krok 9:
Podczas serwowania dodaj łyżeczkę oleju roślinnego i garść krakersów do talerza. Możesz dodatkowo posypać ziołami, z tego dania tylko skorzysta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal / 100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal / 100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g