makaron granatowy w powolnej kuchence

ulubione danie wszystkich gotowane w powolnej kuchence. W mojej rodzinie Multicooker pojawił się niedawno, ale już zdążył się zakorzenić i zakochać. Kiedy więc mój mąż poprosił o ugotowanie swojego ulubionego dania z dzieciństwa-makaronu w stylu granatowym, postanowiłem użyć multicookera. Gotowanie makaronu granatowego w powolnej kuchence okazało się proste i nie wymagało znacznego wysiłku. Efektem mojego kulinarnego sukcesu postanowiłem podzielić się na mojej ulubionej stronie kulinarnej.
AlinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 50 % 19 g
219 kcal
IG: 5 / 95 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zacznijmy robić makaron w stylu granatowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj obraną cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż cebulę w powolnej kuchence, aż stanie się przezroczysta na oleju słonecznikowym w trybie "pieczenie" 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mięso mielone do miski multicookera i ten sam tryb & quot; pieczenie & quot; smaż mięso mielone z cebulą przez 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż makaron do multicookera, wlej wodę i dodaj sól. Wybierz tryb " Ryż " i gotuj makaron przez 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 20 minutach cała woda wyparuje, a makaron będzie gotowy do spożycia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowy makaron granatowy podajemy na gorąco. Smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy