skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy robić makaron w stylu granatowym.
Krok 2:
Drobno posiekaj obraną cebulę.
Krok 3:
Podsmaż cebulę w powolnej kuchence, aż stanie się przezroczysta na oleju słonecznikowym w trybie "pieczenie" 5 minut.
Krok 4:
Dodaj mięso mielone do miski multicookera i ten sam tryb & quot; pieczenie & quot; smaż mięso mielone z cebulą przez 10 minut.
Krok 5:
Włóż makaron do multicookera, wlej wodę i dodaj sól. Wybierz tryb " Ryż " i gotuj makaron przez 20 minut.
Krok 6:
Po 20 minutach cała woda wyparuje, a makaron będzie gotowy do spożycia.
Krok 7:
Gotowy makaron granatowy podajemy na gorąco. Smacznego!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g