skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włącz tryb "smażenie" lub "pieczenie" (co jest) przez 30 minut i pozwól mu się rozgrzać. W międzyczasie pokrój mięso na kawałki.
Krok 3:
Po sygnale gotowości multicookera włóż mięso do miski do pieczenia. Zamknij pokrywkę i smaż przez 15 minut. (mieszając, aby się nie przypaliło)
Krok 4:
Zajmijmy się warzywami. Pokrój cebulę na pół pierścienia lub kostkę, jak chcesz.
Krok 5:
Pokrój marchewki w kostkę.
Krok 6:
Obrać bakłażana i pokroić w kostkę.
Krok 7:
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 8:
Paprykę obrać z nasion i pokroić w kostkę lub paski, jak chcesz. Pomidory też pokroić w kostkę lub jak wolisz.
Krok 9:
Podczas krojenia wszystkich warzyw mięso było ugotowane. i tak..
Krok 10:
..dodaj cebulę do mięsa, wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj marchewkę i wymieszaj.
Krok 12:
Następnie pokrojony w kostkę bakłażan i wymieszaj.
Krok 13:
Posiekane ziemniaki są również wysyłane do miski Multicooker.
Krok 14:
I uzupełnia posiekaną paprykę i pomidory. Jest również w powolnej kuchence). Mieszać.
Krok 15:
Teraz najważniejsze są przyprawy dla lagmana. Wlać do miski.
Krok 16:
Następnie pasta pomidorowa. Sól-pieprz do smaku.
Krok 17:
Napełnij wodą. Mieszać. Woda według własnego uznania. Jeśli nalej więcej, będzie cieńszy. Jeśli mniej, będzie gęsty sos. Jak chcesz. Zamykamy pokrywę multicookera, włączamy tryb "duszenie" przez 1,5 godziny.
Krok 18:
5 minut przed końcem gotowania wyciśnij czosnek. Mieszać. Niech 5 minut się poci.Następnie wyłącz, aby się zaparzyć.
Krok 19:
W międzyczasie ugotuj makaron. Ogólnie rzecz biorąc, lagman potrzebuje specjalnego makaronu, sam go gotuję, ale tym razem miałem tylko spaghetti, a rodzina naprawdę chciała lagmana)))
Krok 20:
Spaghetti ugotowane. Lagman nalegał. Zajmijmy się serwowaniem.
Krok 21:
Włóż makaron do głębokiego talerza...
Krok 22:
Otwórz powolną kuchenkę i połóż mięso z warzywami i bulionem na makaronie. Udekoruj zielenią na wierzchu. W razie potrzeby koprem lub natką pietruszki.
Krok 23:
Ciesz się pysznym lagmanem. Smacznego!
Lagman to tajemnicze danie, które łączy w swoim pochodzeniu wiele pięknych legend.
jak mówi jedna z pięknych legend, pierwszy lagman został przygotowany przez ludzi, którzy spotkali się po drodze dokładnie w momencie, gdy ogarnęło ich uczucie głodu. Jeden z podróżników miał podstawy gotowania, więc nie miał trudności z przygotowaniem pysznego dania z jagnięciny, mąki i innych produktów, które udało mu się zdobyć. Przechodzący tą samą drogą zamożny Pan nie mógł powstrzymać się od zatrzymania się obok towarzyszy, ledwo wyczuwając nieziemski przyjemny aromat jedzenia. Poprosił ludzi, aby poczęstowali go swoim jedzeniem, zgodzili się i podali mu miskę z jedzeniem. Danie tak bardzo spodobało się bogatemu, że nie mógł oprzeć się chęci zrobienia biznesu na takim jedzeniu. A tych podróżników uczynił swoimi najlepszymi kucharzami.
oto *jedna z * legend...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal / 100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal / 100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g