Zupa z kurczaka z roztopionym serem i makaronem

Prosty i szybki, o bogatym, kremowym smaku! Zupa z kurczaka z roztopionym serem i makaronem nie wymaga długiego czasu gotowania. Jest pyszny, sycący, delikatny, świetnie nadaje się na codzienny lunch i na pewno będzie jednym z Twoich ulubionych!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 4 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 33 % 5 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić rosół z roztopionym serem i makaronem? przygotuj do tego niezbędne składniki. Do zupy możesz użyć dowolnej części kurczaka. Biorę udko z kurczaka. Gotuj go wcześniej, aż będzie gotowy. Aby to zrobić, napełnij go wodą, zagotuj i gotuj przez 25-30 minut. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Weź dobrej jakości ser topiony.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel gotowane mięso z kurczaka od kości i odcedź bulion, aby nie złapać małych kości. Jeśli ugotowałeś filet z kurczaka, nie możesz odcedzić bulionu. Włóż mięso z powrotem do bulionu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki na małe kawałki i dodaj do garnka do mięsa. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i posiekaj. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smaż posiekane warzywa przez 3-4 minuty na małym ogniu. Następnie przenieś gotową pieczeń do zupy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj wymaganą ilość wermiszelu. Pokrój ser topiony na kawałki. Dodaj makaron i ser do zupy. Mieszaj przez 2-3 minuty, aby ser stopił się we wrzącym bulionie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do gotowej zupy dodaj świeże warzywa i zdejmij z ognia. Odstaw na chwilę pod przykryciem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej gotową zupę do talerzy i podawaj. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

ważne! niezależnie od tego, czy w przepisie jest podana ilość wody do zupy, czy nie, najlepiej jest skupić się na własnych preferencjach (gęsta lub cieńsza zupa, którą lubisz), a także na wielkości garnka i żywności zabranej do gotowania. Nie zapominaj, że autor ma własne zdanie na temat ilości mięsa, ziemniaków, zbóż i innych składników w zupie, które mogą nie pasować do Twojej.  W praktyce oznacza to, że jeśli gotujesz po raz pierwszy, nie powinieneś gotować całego garnka na raz. Zrób zupę do degustacji-dla jednej lub dwóch osób. Aby to zrobić, zmniejsz ilość wszystkich składników zgodnie z przepisem do 1-2 porcji i weź ilość wody w ilości: od jednej szklanki na porcję-jeśli zupa jest bardzo gęsta, do 1,5-2 szklanek-jeśli jest bardziej płynna. Nie zapomnij wziąć pod uwagę, że część płynu zagotuje się podczas gotowania. Po skosztowaniu małej porcji zupy możesz dostosować zarówno ilość płynu, jak i proporcje składników do swoich upodobań. W przyszłości, podobnie jak większość doświadczonych gospodyń domowych, możesz wlać wodę do zupy i położyć składniki "na oku". 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy