skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rosół z roztopionym serem i makaronem? przygotuj do tego niezbędne składniki. Do zupy możesz użyć dowolnej części kurczaka. Biorę udko z kurczaka. Gotuj go wcześniej, aż będzie gotowy. Aby to zrobić, napełnij go wodą, zagotuj i gotuj przez 25-30 minut. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Weź dobrej jakości ser topiony.
Krok 2:
Oddziel gotowane mięso z kurczaka od kości i odcedź bulion, aby nie złapać małych kości. Jeśli ugotowałeś filet z kurczaka, nie możesz odcedzić bulionu. Włóż mięso z powrotem do bulionu.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki na małe kawałki i dodaj do garnka do mięsa. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
Krok 4:
Obierz cebulę i marchewkę, opłucz i posiekaj. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smaż posiekane warzywa przez 3-4 minuty na małym ogniu. Następnie przenieś gotową pieczeń do zupy.
Krok 5:
Przygotuj wymaganą ilość wermiszelu. Pokrój ser topiony na kawałki. Dodaj makaron i ser do zupy. Mieszaj przez 2-3 minuty, aby ser stopił się we wrzącym bulionie.
Krok 6:
Do gotowej zupy dodaj świeże warzywa i zdejmij z ognia. Odstaw na chwilę pod przykryciem.
Krok 7:
Wlej gotową zupę do talerzy i podawaj. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ważne! niezależnie od tego, czy w przepisie jest podana ilość wody do zupy, czy nie, najlepiej jest skupić się na własnych preferencjach (gęsta lub cieńsza zupa, którą lubisz), a także na wielkości garnka i żywności zabranej do gotowania. Nie zapominaj, że autor ma własne zdanie na temat ilości mięsa, ziemniaków, zbóż i innych składników w zupie, które mogą nie pasować do Twojej. W praktyce oznacza to, że jeśli gotujesz po raz pierwszy, nie powinieneś gotować całego garnka na raz. Zrób zupę do degustacji-dla jednej lub dwóch osób. Aby to zrobić, zmniejsz ilość wszystkich składników zgodnie z przepisem do 1-2 porcji i weź ilość wody w ilości: od jednej szklanki na porcję-jeśli zupa jest bardzo gęsta, do 1,5-2 szklanek-jeśli jest bardziej płynna. Nie zapomnij wziąć pod uwagę, że część płynu zagotuje się podczas gotowania. Po skosztowaniu małej porcji zupy możesz dostosować zarówno ilość płynu, jak i proporcje składników do swoich upodobań. W przyszłości, podobnie jak większość doświadczonych gospodyń domowych, możesz wlać wodę do zupy i położyć składniki "na oku".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g