skład / składniki
metoda gotowania
aby ugotować rybę w głębokim tłuszczu po chińsku, najpierw wyciął wszystkie kości z ryby. Następnie pokrój filet bardzo cienko, w przeciwnym razie nie usmaży się tak, jak powinien, przynajmniej powiedział. Potem zrobiliśmy ciasto z lodu, mąki i piwa. Wszystkie te składniki wymieszaliśmy i czekaliśmy, aż lód się stopi. Następnie drobno posiekaliśmy pomidory. W głębokim moździerzu włóż pomidory, sól, pieprz do smaku i zmiażdż. Wlej olej roślinny na głęboką patelnię i podpal. Następnie filet rybny zwinięto w mąkę, a następnie w cieście. Gdy olej się rozgrzał, zaczęliśmy zanurzać rybę we wrzącym oleju i smażyć na złoty kolor, około 3minuty. Wycisnęli sok z cytryny i limonki, dodali oliwę z oliwek i dokładnie wymieszali wszystkie te składniki. Następnie włożyli sałatkę do małej miski, położyli ją na dużym naczyniu i położyli kawałki ryby obok sałatki. W tej formie podaliśmy to danie do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g