skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta: - rozbij jajka do głębokiej miski, Posol / trochę/, ubij trzepaczką.
Krok 3:
Dodaj mleko o temperaturze pokojowej, wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj kawałki mąki kukurydzianej. Mieszaj trzepaczką, aż powstanie gładkie, gładkie ciasto.
Krok 5:
Dodaj pikantne zioła / możesz te, które są preferowane przez Ciebie/, mielony pieprz, sól. Wymieszaj i posmakuj, jeśli to konieczne - poprawić. Odstawić, aby się rozdzielić i zjednoczyć wszystkie smaki.
Krok 6:
Cebulę obrać, opłukać i osuszyć. Pokroić w cienkie pierścienie / ale nie grube, w przeciwnym razie w środku pozostaną surowe i będą gorzkie /. Zdemontuj pierścienie na osobne pierścienie.
Krok 7:
Panieruj w mące pszennej.
Krok 8:
Zanurz w cieście kukurydzianym.
Krok 9:
Smażyć na głębokim tłuszczu, aż zarumieni się po obu stronach.
Krok 10:
Smażone pierścienie rozłożyć na papierowej serwetce / do usunięcia nadmiar tłuszczu/. Podawać z kwaśnym sosem. Smacznego !
cebulę można przyjmować w dowolnym kolorze i odmianie, ale światło, niezbyt ostre, z "mięsistymi" pierścieniami, jest bardziej odpowiednie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Majeranek suchy - 271 kcal/100g