krążki cebuli w cieście kukurydzianym

przepyszne chrupiące pierścienie to wspaniała przekąska ! To aromatyczne danie, które nadaje się na przyjęcie piwne, piknik. Chrupiąca skórka, pikantny aromat, delikatny smak nie pozostawi obojętnym. W pierścionkach wcale nie czuje się musztarda cebulowa, więc dzieci też chętnie chrupną !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 44 % 22 g
węglowodany 48 % 24 g
305 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta: - rozbij jajka do głębokiej miski, Posol / trochę/, ubij trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko o temperaturze pokojowej, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kawałki mąki kukurydzianej. Mieszaj trzepaczką, aż powstanie gładkie, gładkie ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pikantne zioła / możesz te, które są preferowane przez Ciebie/, mielony pieprz, sól. Wymieszaj i posmakuj, jeśli to konieczne - poprawić. Odstawić, aby się rozdzielić i zjednoczyć wszystkie smaki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cebulę obrać, opłukać i osuszyć. Pokroić w cienkie pierścienie / ale nie grube, w przeciwnym razie w środku pozostaną surowe i będą gorzkie /. Zdemontuj pierścienie na osobne pierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Panieruj w mące pszennej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz w cieście kukurydzianym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć na głębokim tłuszczu, aż zarumieni się po obu stronach.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smażone pierścienie rozłożyć na papierowej serwetce / do usunięcia nadmiar tłuszczu/. Podawać z kwaśnym sosem. Smacznego !

cebulę można przyjmować w dowolnym kolorze i odmianie, ale światło, niezbyt ostre, z "mięsistymi" pierścieniami, jest bardziej odpowiednie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Majeranek suchy - 271   kcal/100g

Podobne przepisy