deser twarogowy z żelatyną i owocami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Żelatynę zalać wodą i pozostawić na 20 minut. Następnie rozpuść żelatynę, mieszając, na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 3:
Pokrój brzoskwinie w puszkach na małe kawałki.
Krok 4:
Połącz twaróg ze skondensowanym mlekiem i ubij blenderem, aż uzyskasz gładką, kremową masę.
Krok 5:
Wlej rozpuszczoną żelatynę do twarogu i ubij masę mikserem, aż będzie gładka.
Krok 6:
Dodaj pokrojone brzoskwinie do masy twarogowej i wymieszaj.
Krok 7:
Włóż powstałą masę do silikonowych foremek i wstaw do lodówki, aż całkowicie stwardnieje. Możesz również rozłożyć masę na miski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g