skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy takie produkty. Mój twaróg jest pastowaty. Jeśli masz ziarnisty, przewiń go przez maszynę do mięsa lub przez sito .
Krok 2:
Wymieszaj cukier z twarogiem i śmietaną. Dobrze wymieszaj, pozwól cukierowi się rozpuścić.
Krok 3:
Żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą. Niech żelatyna pęcznieje.
Krok 4:
Przygotuj formularz. Mam 24 cm na 18 cm. Rozłóż pierwszy rząd ciasteczek.
Krok 5:
Rozpuść żelatynę. Aby to zrobić, włożyłem go do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund przy mocy 450. Powinien być ciepły. Dodajemy do niego łyżkę naszego kremu, hartujemy go i wlewamy do twarogu. Wszystko dobrze wymieszaj. Podziel na części, wlej jedną na ciasteczka do formy.
Krok 6:
Rozłóż kolejną warstwę ciasteczek na wierzchu.
Krok 7:
Dalej znowu krem. Powinniśmy więc mieć 3 warstwy ciasteczek i 3 warstwy kremu. Ostatni mamy krem. Zamknij lekko folię na górze. I wkładamy na noc do lodówki.
Krok 8:
Następnego dnia otwórz, wyjmij i posyp czekoladą na wierzchu. Kroimy i traktujemy. Smakowity.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g