galaretka wiśniowa na wodzie z żelatyną

bardzo smaczne i deser! Proste i niedrogie! Galaretka jest jednym z ulubionych przysmaków)) gotowanie jest bardzo łatwe, a smaku po prostu nie da się wyrazić słowami))) ponadto dzieci bardzo ją uwielbiają)) samodzielne przygotowanie takiego deseru jest łatwe)) jagody można wziąć absolutnie dowolne, mam dziś wiśnie)) zacznijmy)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 29 g
52 kcal
IG: 79 / 0 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Wiśnie można przyjmować zarówno świeże, jak i mrożone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż jagody do rondla, wlej 500 mililitrów wody. Podpalamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zasypiamy cukier i gotujemy kompot.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Musisz zagotować wiśnie, po ugotowaniu gotuj przez 5 minut i zdejmij z ognia. Pozwól kompotowi trochę zaparzyć, pozwól jagodom osią się na dnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie odcedź kompot wiśniowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Żelatynę (mam instant) wlej do miski i wlej 100 ml wody. Rozpuść go w łaźni wodnej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej żelatynę do odcedzonego kompotu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko wymieszaj. Galaretka jest gotowa! Pozostaje tylko wlać do foremek do porcji)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy