wino galaretka sen kobiety

niesamowita galaretka z arbuza i Diane dla dorosłych. Romantyczny wieczór, kieliszek wina, świeże owoce.... Te marzenia spełniłam w tej pysznej galaretce winnej.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 11 g
71 kcal
IG: 18 / 18 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

pokrój melon na pół, usuń nasiona.

Melon zbieramy łyżką Noisette w postaci kulek (możesz po prostu pokroić w kostkę).

robimy to samo z arbuzem.

Białe wino 250 ml miesza się z sokiem z cytryny, cukrem. Doprowadzić do wrzenia. Włóż żelatynę instant, wymieszaj.

ochłodzić masę, ale nie doprowadzić do zestalenia.

kulki arbuza i melona układamy w szklankach, wlewamy galaretkę. Szklanki - do lodówki.

Udekoruj gotowy deser listkami mięty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy