wino galaretka sen kobiety
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój melon na pół, usuń nasiona.
Melon zbieramy łyżką Noisette w postaci kulek (możesz po prostu pokroić w kostkę).
robimy to samo z arbuzem.
Białe wino 250 ml miesza się z sokiem z cytryny, cukrem. Doprowadzić do wrzenia. Włóż żelatynę instant, wymieszaj.
ochłodzić masę, ale nie doprowadzić do zestalenia.
kulki arbuza i melona układamy w szklankach, wlewamy galaretkę. Szklanki - do lodówki.
Udekoruj gotowy deser listkami mięty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g