deser z papai
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz papaję, odetnij koniec z jednej strony, usuń nasiona i użyj noża, aby wyciąć miąższ, aby uzyskać miskę. Przygotowaną papaję wysyłamy do lodówki.
2. Wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie dodaj cukier i ekstrakt waniliowy, a także mleko skondensowane, wymieszaj, ostudź.
3. Agar agar rozcieńcza się zgodnie z instrukcją, wlewa do mieszanki mlecznej, miesza.
4. Wycięte wcześniej mięso kroimy w kostkę, zostawiamy trochę do dekoracji, resztę układamy w mieszance mleka.
5. Powstały budyń wlewamy do miski papai, posypujemy pozostałymi kostkami papai i wysyłamy do lodówki do zestalenia.
przed podaniem udekoruj posypką cukierniczą, pokrój deser na porcje. Poczęstuj się, to takie pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Agar-agar - 301 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Papaja - 43 kcal/100g