deser z papai

rozkoszuj się cudownym deserem! Pyszne-polizasz palce! . Deser z papai w jednej chwili może rozweselić! Apetyczny wygląd, świeży aromat, owocowo-mleczny smak-wszystko to łączy się w jeden deser. Możesz podawać tak po prostu lub ze słodkim sosem, udekorować również do smaku i pragnienia.
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 83 % 19 g
99 kcal
IG: 47 / 0 / 53

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Obierz papaję, odetnij koniec z jednej strony, usuń nasiona i użyj noża, aby wyciąć miąższ, aby uzyskać miskę. Przygotowaną papaję wysyłamy do lodówki.

2. Wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie dodaj cukier i ekstrakt waniliowy, a także mleko skondensowane, wymieszaj, ostudź.

3. Agar agar rozcieńcza się zgodnie z instrukcją, wlewa do mieszanki mlecznej, miesza.

4. Wycięte wcześniej mięso kroimy w kostkę, zostawiamy trochę do dekoracji, resztę układamy w mieszance mleka.

5. Powstały budyń wlewamy do miski papai, posypujemy pozostałymi kostkami papai i wysyłamy do lodówki do zestalenia.

przed podaniem udekoruj posypką cukierniczą, pokrój deser na porcje. Poczęstuj się, to takie pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g
  • Agar-agar - 301   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Papaja - 43   kcal/100g

Podobne przepisy