ciasto trzy czekoladowe twarożek
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Na podstawę torusa zmiel ciasteczka blenderem. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej i wymieszaj z ciasteczkami, dodaj kakao.
2. Rozłóż okruchy w formie i ubij dno szpatułką i uformuj boki. Wysyłamy formularz do lodówki.
3. Ubij śmietanę i wymieszaj z twarogiem i cukrem, aż będzie gładka.
4. Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją. Dodaj do masy twarogowej. Podziel śmietanę z twarogiem na trzy części i wymieszaj każdą część z rozpuszczoną czekoladą.
5. Na Piaskowej podstawie układamy warstwę ciemnej czekolady, następnie mleczną, a najwyższa warstwa jest biała.
6. Wyjmujemy formę z ciastem w lodówce, aż żelatyna stwardnieje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g