Malinowa czułość
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
najpierw rozmrażaj maliny, a następnie użyj blendera, aby zamienić je w puree. Dodaj żelatynę do powstałej masy, pozwól jej pęcznieć przez 10-15 minut, a następnie dodaj cukier puder i sok z wyciśniętej cytryny (okazuje się, że około 3 łyżki), ale wszystko zależy od wielkości cytryny i jej dojrzałości). Wszystko dokładnie wymieszaj i podpal do ogrzania. Nie gotować!
gdy masa się nagrzeje, ponownie dobrze wymieszaj blenderem, wlej wynik do silikonowej formy i ostudź (możesz włożyć do lodówki na 2 godziny, zostawiłem na całą noc). Następnie ostrożnie połóż powstałą warstwę na silikonowej macie lub ceramicznej desce i pokrój na kawałki, które lubisz, zwiń je w cukier puder.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g