malinowa czułość

słodki i delikatny deser na wieczorną aromatyczną herbatę. Bardzo podobał mi się przepis, smaczny, szybki, oryginalny i pięknie wygląda na stole.
Evochka84Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 93 % 37 g
148 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 h

najpierw rozmrażaj maliny, a następnie użyj blendera, aby zamienić je w puree. Dodaj żelatynę do powstałej masy, pozwól jej pęcznieć przez 10-15 minut, a następnie dodaj cukier puder i sok z wyciśniętej cytryny (okazuje się, że około 3 łyżki), ale wszystko zależy od wielkości cytryny i jej dojrzałości). Wszystko dokładnie wymieszaj i podpal do ogrzania. Nie gotować!
gdy masa się nagrzeje, ponownie dobrze wymieszaj blenderem, wlej wynik do silikonowej formy i ostudź (możesz włożyć do lodówki na 2 godziny, zostawiłem na całą noc). Następnie ostrożnie połóż powstałą warstwę na silikonowej macie lub ceramicznej desce i pokrój na kawałki, które lubisz, zwiń je w cukier puder.
miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy