deser czekoladowo-twarogowy

czekoladowa uczta dla tych, którzy podążają za figurą i lubią tworzyć. Jeśli podążasz za figurą, ten deser jest dla Ciebie odpowiedni. Gotuje się w kilka minut, bez pieczenia. Minimum składników, maksimum przyjemności. W miarę cukru, z kwaskowatością i co najważniejsze & quot; ciasto & quot; o smaku czekoladowym. I jest miejsce na lot myśli. Weź & quot;kulinarną strzykawkę" i stwórz, jak powie Ci dusza. Kto oprze się takiej pokusie?
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 11 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 35 % 9 g
139 kcal
IG: 11 / 11 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw namocz żelatynę w wodzie przez 20 minut. do pęcznienia. Ogrzewamy go w łaźni wodnej, ale nie doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy, całkowicie rozpuszczając.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel twaróg z cukrem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jogurt, mam wiśnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko miksujemy mikserem, najlepiej blenderem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej rozpuszczoną żelatynę strumieniem i dokładnie wymieszaj z mieszanką twarogową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dzielimy naszą masę galaretki na 2 części (proporcje według własnego uznania). Do jednego dodajemy kakao, do drugiego można do smaku - wanilinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej białą część galaretki do strzykawki do gotowania. Kakao dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego koloru. Dostajemy galaretkę czekoladową.Rozłóż głęboką miskę folią spożywczą i wlej na nią masę czekoladową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie najciekawsze i najtrudniejsze. Ostrożnie zanurz strzykawkę z białą masą w galaretce czekoladowej i wyciśnij małe porcje ze strzykawki. Robimy & quot; groszek & quot; z białej galaretki w czekoladzie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Resztę białej mieszanki wylewa się na wierzch i wysyła do lodówki do zestalenia na 3-4 godziny, można na noc.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmujemy z lodówki, odwracamy na talerz i łatwo usuwamy folię.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tak wygląda nasz deser bez filmu

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj ciasto kawałkami czekolady.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W przekroju widoczne są nasze białe & quot; groszki & quot;.Wszyscy do stołu, pić herbatę! Smacznego!

dla smakoszy i słodyczy przygotowanie tego deseru jest bardziej pożywne. Bierzemy tłusty twaróg (9%), śmietanę i stół 6-8.L. Sahara.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal / 100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal / 100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy