skład / składniki
metoda gotowania
więc przygotuj pyszne malinowe nadzienie do ciasta, do czego potrzebujesz:
1. Namocz żelatynę w zimnej wodzie i pozwól jej pęcznieć przez 10 minut.
2. Zmiel jagody blenderem w miarce. W razie potrzeby dodaj wodę do płynnej mieszanki jagodowej do znaku 500 ml i wymieszaj. Dostosuj słodycz, dodając w razie potrzeby cukier.
3. Na średnim ogniu podgrzej płyn malinowy, ale nie pozwól mu się zagotować.
4. Dodaj spuchniętą żelatynę do gorących malin i mieszaj aż żelatyna się rozpuści.
5. Aby utworzyć nadzienie, weź dzielone formy o średnicy nieco mniejszej niż ciasto, dla którego nadzienie jest przygotowywane. Przykryj spód form folią spożywczą.
6. Wlać gorącą masę jagodowo-żelatynową do foremek, ostudzić do temperatury pokojowej i włożyć do zamrażarki na 30 minut.
z podanej ilości składników uzyskuje się 4 nadzienia o średnicy 16 cm.
słodkie ciasta!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g